Старт-стоп батерия или конвенционална батерия - какви са разликите между различните технологии?

Старт-стоп батерия или конвенционална батерия - какви са разликите между различните технологии?

Конвенционална (оловно-киселинна) батерия

Конвенционалната стартерна батерия, както подсказва името, в основата си е проектирана за подаване на пикова енергия при стартиране на автомобила, за кратко време. Веднага след като двигателят работи, зарядната система на автомобила гарантира, че енергията, взета от акумулатора при стартиране, се възвръща обратно в батерията, за да осигури надеждно захранване на всички други електрически консуматори в автомобила.

Състоянието на зареждане (SOC) се поддържа възможно най-близо до 100%.

Конвенционалната батерия се развива непрекъснато от пускането й за пръв път преди повече от 100 години и все още се използва успешно и днес. Оловно-киселинната батерия е все още най-добрият компромис между надеждност, здравина, рециклируемост и цена.

Старт-стоп батерии - AGM и EFB батерии

Старт-стоп (AGM и EFB) батерията е отговорна за много повече от просто стартиране на двигателя. А именно, за снабдяването на различните електрически консуматори с енергия, когато превозното средство е неподвижно и двигателят не работи, а батерията трябва да осигури пълното захранване на електрическата система на автомобила, включително и следващия процес на стартиране!

Това означава, че технологията и компонентите на старт-стоп батерията се различават значително от тези на конвенционалната стартерна батерия.

Системата старт-стоп спестява гориво при всеки червен светофар, удобна е за портфейла ви и е полезна за околната среда. Системата за автоматично стартиране-спиране автоматично изключва и включва отново двигателя, когато настъпвате или изключвате съединителя или спирачката по време на спиране.

Когато зарядната система на автомобила извършва възстановяване на енергията, старт-стоп батерията (AGM и EFB батерията) работи изкуствено при по-ниско ниво на зареждане (SOC) (State Of Charge) при около 70%.

 

Магазин/Офис/Сервиз

Гр. София, Бул. „Европа” 130
GSM: 0882 461 850

 

Магазин/Сервиз

Гр. Перник, кв. „Църква”/кв.„Даскалово”/,
ул. „Димитър Благоев” 16
с/у бившия завод „Пектин”.
GSM:0887 278 020; 0887 206 880; 0887 38 58 38

 

Следвайте ни!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.