Трудности при запалването? Ние помагаме!

Почти на всеки е позната ситуацията, когато двигателят изведнъж отказва да запали. Подобни аварии често са причинени от електрическата система, защото акумулаторът, стартерът или генераторите отказват. В този случай предлагаме следните съвети:

  • При трудности със запалването двигателят не трябва да се стартира на по-често от пет - десет секунди, като най-добре е акумулаторът да остане в покой една минута, преди да се повтори процесът на стартиране.
  • Препоръчва се да включите светлините, радиото, парното или други енергийни консуматори след като двигателят е запалил успешно.
  • Нивото на електролита трбва винаги да е няколко сантиметра над плочите. При доливане течността не трябва да прелива. Капачката, съответно винтовете трбва да са винаги добре затворени.
  • Необмисленото изваждане на стартерната батерия може да има скъпи последици: поради прекъснатото електрозахранване могат да бъдат изгубени програмирани запаметени данни. Ваденето на акумулатор с прехвърлящи кабели може да бъде от полза в тези случай.
  • Акумулаторът трябва редовно да се проверява от специалист по акумулатори. Той ще провери, дали акумулаторът не е дефектен и ако е нужно ще извърши смяната му.
 

Магазин/Офис/Сервиз

Гр. София, Бул. „Европа” 130
GSM: 0882 461 850

 

Магазин/Сервиз

Гр. Перник, кв. „Църква”/кв.„Даскалово”/,
ул. „Димитър Благоев” 16
с/у бившия завод „Пектин”.
GSM:0887 278 020; 0887 206 880; 0887 38 58 38

 

Следвайте ни!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.